page background

Diensten

05/09/2019 Dankzij het Rode Kruis-Vlaanderen kon deze zomer iedereen genieten van een ontspannende vakantie

Dankzij het Rode Kruis-Vlaanderen konden mensen die moeilijkheden ervaren om op vakantie te gaan vanwege ziekte, ouderdom, een lichamelijke of geestelijke handicap of sociale omstandigheden deze zomer genieten van een vakantie en rust vinden in het gloednieuwe vakantieresort in de West-Vlaamse polders.
Het Polderwind-domein in Zuienkerke ligt naast een grote vijver te midden van de natuur. Door de ronde vorm van het gebouw kan vanuit elke ruimte het prachtige landschap bewonderd worden.
De gasten kunnen genieten van een drankje uit de cafetaria, gebruikmaken van de wellness- en fitnessfaciliteiten of zich terugtrekken en genieten van de groene en vredige binnencirkel / patio.

Op de begane grond draait het om samenzijn en elkaar ontmoeten, de bovenste verdieping biedt meer privacy en rust. De 46 kamers bevinden zich aan de buitenkant van de torus en bieden elk een uniek uitzicht op het landschap. Aan de binnenkant zijn de gang en een collectief terras dat uitkijkt op de patio. In de meer beschermde ontspanningsruimtes kunnen gasten alleen zijn, maar toch het collectieve gebeuren waarnemen.

Sanitaire installaties voor de centrale sanitaire cellen zijn uitgerust met automatisch urinoirspoeling, zelfsluitende kranen en een regenwaterrecuperatiesysteem; om de behoefte aan kostbaar stadswater verminderen. Een drukverhogingssysteem op stadswater en bluswater zorgen voor voldoende druk en doorstroming op de hogere verdieping.
Het hotel zorgt voor integrale toegankelijkheid voor alle vakantiegangers door het actief integreren en stimuleren van zelfvoorziening door aangepast barmeubilair en automatische deuropeningen in bijvoorbeeld de belangrijkste doorgangen.

Het gebouw is uitgerust met 2 liften, waaronder een lift voor een hotelbed, om verticaal transport over de 2 niveaus mogelijk te maken.
Ten slotte kan de facility manager met een gebouwbeheersysteem toezicht houden op de gehele installatie vanuit het Rode Kruis-hoofdkantoor in Mechelen.