page background

Diensten

07/11/2018 Het Koningin Elisabeth Instituut, KEI, zit in het nieuw en dat wordt gevierd!

Op woensdag 7 november 2018 wordt het revalidatieziekenhuis van 18.000 m² officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister Jo Vandeurzen.
Boydens Engineering bood ondersteuning bij de renovatie door middel van projectopvolging, waarbij in fases werd gewerkt om de opnamecapaciteit tijdens de werken op hetzelfde niveau te kunnen houden.
In de eerste fase werd een nieuwe ondergrondse stookplaats, een tijdelijk gebouw en een nieuwe bezoekersparking met fietsenberging aangelegd.
Om het ziekenhuis een continue voorziening te garanderen van warmte, water en elektriciteit werd de nieuwe stookplaats gebouwd met een hoogspanningscabine, een gascabine en een noodgroep.
Daarna volgde de cafetaria van het ziekenhuis op de vijfde verdieping die een panoramisch zicht biedt op de Belgische kust en een aangename ruimte is om te vertoeven voor patiënten, bezoekers en personeel.
Ten slotte werden alle verpleegposten, dagzalen, dokterslokalen en één- en tweepersoonskamers aangepakt. Alsook een nieuwe industriële grootkeuken met alle moderne voorzieningen en een centraal economaat voor het ziekenhuis.