page background

Diensten

21/02/2019 Boydens Engineering in de kijker op Batibouw 2019

Boydens Engineering was actief aanwezig op de opening van Batibouw 2019.
In de namiddag nam Wim Boydens, CSTO Boydens Engineering, deel aan een debat over de ecologische impact van de bouwsector met Leo Van Broeck, Vlaams Bouwmeester en Marc Dillen, directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw.

Later die dag werden de Belgian Building Awards bekend gemaakt. De renovatie en uitbreiding van het COOP-gebouw in Gent door Dial Architects, en waar Boydens Engineering de technische installaties ontwierp, won de eerste prijs in de categorie 'Nieuwe manier van werken'. Een nieuwe categorie die projecten toekent die een originele interpretatie geven aan een kantooromgeving.


De jury bestond uit 9 architecten en journalisten: Rita Agneessens (Linklab), Laure Bertrand (LRarchitectes), Eric Cloes (ik ga bouwen), Marc Dubois (architectuurcriticus), Lionel Lhoir (Focus Archi), Rik Neven (architectura.be), Philippe Selke (architectura.be), Arnaud Tandt (NAV en Febelcem) en Marnik Dehaen (waarnemend jurylid namens de Orde van Architecten).

En dat is niet alles! Vrijdag 22 februari ondertekent Boydens Engineering het Green Deal Circular Building. Door dit gezamenlijke engagement zullen bouwbedrijven, fabrikanten van bouwmaterialen, lokale en regionale autoriteiten, private bouwheren, onderzoekers en andere organisaties samenwerken om in de toekomst circulair bouwen te maken tot de dagelijkse realiteit.