page background

Realisatie theaterzaal, Bree, BE Studiebureau Boydens

beschrijving

Een bestaand werkhuis en praktijk leslokaal wordt getransformeerd naar een foyer ruimte voor een theaterzaal en nieuwbouw theater met balkon, toneeltoren en alle bijhorende ruimtes. De zaal is voorzien voor 350 bezoekers, daarnaast zijn er ook kleedkamers, kantoren, technische- en werkruimten en een theatercafé.

Het theater wordt op een passieve manier gekoeld door middel van lucht. Een dynamische simulatie heeft aangetoond dat de koelere buitenlucht tijdens een typisch theaterseizoen voor de nodige verkoeling kan zorgen. Een ingenieuze verdeling van de lucht zorgt ervoor dat er geen tochtklachten ontstaan bij de toeschouwers.

De foyer een industriële uitstraling en wordt door een ‘all-air’ systeem verwarmd en gekoeld.
Dit heeft als voordeel dat er snel ingespeeld kan worden op plotse veranderingen in bezetting alsook dat er geen storende elementen zoals radiatoren zijn en dat de industriële vloer niet opgebroken dient te worden.

Het theater en zijn aanbehoren zijn 100 % voorzien van Led-verlichting. Dit zowel voor de algemene verlichting als de specifieke theaterverlichting. Dit zorgt voor een daling in benodigd elektrisch vermogen van meer dan 85 %.

2281

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: € 3.400 000,00

Totale oppervlakte:: 1.570 m²

Aanvangsdatum studie:: Januari 2016

Einddatum werken:: September 2016

aard der werken: Nieuwbouw: studie en opvolging technische installaties / EPB-verslaggeving

kostprijs technieken: € 976.772,66 excl. BTW (raming)

duurzaam

K-peil: 25
E-peil: -
Certificering: -

opdrachtgever

AGB Bree, Witte Torenwal 23 bus 1, 3960 Bree, BE

architect

TenBrasWestinga, ‘t Zand 17 , 3800 AM Amersfoort, NL
Trans architectuur Ι stedenbouw cvba, Beverhoutplein 7, 9000 Gent, BE