page background

Stockagehal en sociale ruimtes voor Sabert Corporation Europe nv, Nijvel, BE Studiebureau Boydens

beschrijving

Sabert, fabrikant van allerhande plastic verpakkingen voor de voedingsindustrie, had dringend meer ruimte nodig voor stockage en diende de faciliteiten voor zijn werknemers uit te breiden met sanitaire ruimtes, kleedruimtes en een eetruimte. Hiervoor werd in het hoofdvolume van het gebouw een ruime stockagehal voorzien met daarin een kleiner volume om de bijkomende functies voor de werknemers in onder te brengen.

Voor de technieken werd gekozen voor een eenvoudige installatie met gascondensatieketel om de vraag naar sanitair warm water en ruimteverwarming voor het sociaal blok in te vullen.
Voor de stockagehal werden op gas gevoede voorzien. Voor de ventilatie van het sociaal blok werd gekozen voor een systeem D ventilatie met warmteterugwinning en voor de stockagehal werd extractieventilatie voorzien.

Aangaande brandbestrijding werden extra voorzorgen getroffen onder de vorm van een RWA-installatie, geïntegreerd in de voorziene dakluiken, in combinatie met een sprinklerinstallatie die de volledige stockagehal dekt en tevens het leidingnet voor de brandhaspels voedt. Branddetectie van het type aspiratie werd voorzien in functie van de grote hoogte van de stockagehal.


Voor de beveiliging van het gebouw werd gekozen voor een uitgebreide toepassing van toegangscontrole met badgelezers evenals inbraakbeveiliging en voorzieningen voor camerabewaking.

Voor de verlichting zijn led armaturen voorzien gezien deze een belangrijk aandeel vormt in het totaal energieverbruik voor de exploitatie van de hal.

Finaal werd het dak van de stockagehal voorzien van een uitgebreide fotovoltaïsche installatie.
620 panelen met een piekvermogen van 280 Wp zijn voorzien met een totaal geïnstalleerd vermogen van 174 kWp per paneel.

170-111

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: € 3.200.000,00

Totale oppervlakte:: 3.500 m²

Aanvangsdatum studie:: Augustus 2017

Einddatum werken:: In uitvoering sinds Mei 2018

aard der werken: Nieuwbouw: studie en opvolging technische installaties / EPB-verslaggeving

kostprijs technieken: € 1.218.803,72 excl. BTW

duurzaam

K-peil: 20
E-peil: -
Certificering: -

opdrachtgever

Sabert Corporation Europe nv, rue de l'Industrie 4, 1400 Nijvel, BE

architect

Dugardyn Architectenbureau, Spinolarei 10, 8000 Brugge, BE