page background

Kantoorgebouw 8 - Pegasus Park in Diegem Studiebureau Boydens

beschrijving

Dit kantoorgebouw, gelegen in het Pegasus business park, krijgt een grondige renovatie van zijn technische installaties. Het gebouw werd in 1992 gebouwd, maar het comfort in de kantoorruimtes kon nooit gegarandeerd worden door een slechte keuze en plaatsing van afgifte-elementen voor koeling en verwarming.

Al de kantoorverdiepen zullen nu uitgerust worden met een koelplafond voor de koeling en met vloerconvectoren voor een comfortabele verwarming langs de beglaasde gevel. Het restaurant en keuken op het gelijkvloers maken plaats voor een conferentiecentrum met vergader- en seminariezalen van verschillende omvang. Deze worden ook uitgerust met een koelplafond vloerconvectoren, het ventilatiedebiet zal er bovendien dynamisch afgesteld worden op de bezetting van de ruimtes.
De elektrische installaties blijven grotendeels behouden, de elektrische borden worden terug op punt gesteld en gekeurd en de branddetectie wordt grondig aangepakt en uitgebreid. De liftinstallaties krijgen een refurbishment.

Het gebouw streeft een Breeam Good certificatie na. Er werden gedetailleerde dynamische simulaties uitgevoerd om de haalbaarheid van verschillende technische oplossing na te gaan en om een correcte inschatting te kunnen maken van het energieverbruik van het gebouw.

Kantoorgebouw 8 - Pegasus Park in Diegem

algemene gegevens

start – einde studie: mei 2015 – november 2015
start – einde uitvoering: in aanbesteding

oppervlakte: 8.000 m²

opdrachtgever

Pegason bvba
 

architect

RKD Architects bvba