page background

Universiteit van Luxemburg (Maison des Sciences Humaines) in Belval, LU Studiebureau Boydens

beschrijving

Dit nieuwe gebouw voor de universiteit van Luxemburg bevat onder andere klaslokalen, conferentiezalen, kantoren, laboratoria, een mediatheek en een bibliotheek.
Het Maison des Sciences Humaines biedt plaats aan onderzoekers en masterstudenten van de faculteiten Literatuur, Humane Wetenschappen, Kunst en Onderwijswetenschappen en van Ceps/Instead (studiecentrum voor bevolking, armoede en socio-economische politiek).
Het gebouw heeft twee hoofdfuncties, namelijk het gespecialiseerd onderwijs en het onderzoek in het domein van de humane en sociale wetenschappen. De educatieve activiteiten beperken zich tot onderzoekseminaries voor de masterstudenten. Deze vinden plaats in de seminarie- en de practicazalen. De onderzoeksactiviteiten hebben als hoofddoel de analyse en ondersteuning van de menselijke samenleving in zijn ontwikkeling. Een deel van het onderzoek gebeurt in de kantoren, terwijl een ander deel plaatsvindt in de speciale laboratoria zoals de multimedialaboratoria of de observatie-, cognitie- en fonetieklabo’s.

Het gebouw heeft een capaciteit van 850 werkplekken met aanvullend een universitaire bibliotheek en een openbare bistro.en een bibliotheek.

Maison des Sciences Humaines,Belval LUX

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: € 41.640.000,00 hors TVA

Totale oppervlakte:: 24.000 m²

Aanvangsdatum studie:: November 2008

Einddatum werken:: 2014

aard der werken: Nieuwbouw: Studie en opvolging technische installaties

kostprijs technieken: € 9.665.000,00 excl BTW

duurzaam

K-peil: 23
E-peil: -
Certificering: -

opdrachtgever

Le Fonds Belval, 6, Avenue des Hauts Fourneaux, 4362 Esch-sur-Alzette, LU

architect

Tatiana Fabeck Architectes (LU) & Abscis Architecten (BE), 1, Rue du Château, 8385 Koerich, LU