page background

48 assistentiewoningen met activiteitencentrum op de kloostersite O.L.V. van Lourdes vzw Wakken, BE Studiebureau Boydens

beschrijving

Het bestaande klooster te Wakken is uitgebreid en gerenoveerd tot 2 gebouwen om aan de noden voor de ouderenzorg te voldoen. In de nieuwe gebouwen is er plaats voor 48 assistentiewoningen met een bijhorend dienstencentrum. In de nieuwe kelder en ondergrondse parking zijn alle lokalen voorzien om de nutsaansluitingen in de gebouwen binnen te brengen en te verdelen over het gebouw. De bestaande zolderruimte is omgevormd tot een technische ruimte waar de ventilatie gegroepeerd staat. 
Het dienstencentrum voorziet in de behoeften van de bewoners door het plaatsen van aangepaste lokalen. Hieronder wordt verstaan, een nieuwe keuken, een fitness bijhorende wellness, een kapperssalon en een cafetaria. Moderne techniek wordt aangewend en geïntegreerd voor het gehele gebouw. Dit houdt in, 2 nieuwe ketels die zorgen voor de voeding van de combilus, de combilus wordt aangesloten op decentrale units waardoor elke assistentiewoning apart gefactureerd wordt,, en de verwarming van het gebouw, vraaggestuurde ventilatie (systeem C+) in de assistentiewoningen, ventilatie met warmteterugwinning en freecooling voor het dienstencentrum deze, nieuwe sanitaire toestellen, een uitgebreid data- en telefonienetwerk, ecologische verlichting, liften om de gebouwen toegankelijk te maken voor alle gebruikers.

2080

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: € 7.375.174,00 hors tva

Totale oppervlakte:: 4.580 m²

Aanvangsdatum studie:: Januari 2013

Einddatum werken:: Juli 2016

aard der werken: Nieuwbouw: Studie en opvolging technische installaties

kostprijs technieken: € 2.140.962,23 excl. btw

duurzaam

K-peil: 34
E-peil: tussen 60 en 75 (afzonderlijke wooneenheden)
Certificering: -

opdrachtgever

Woonzorggroep GVO, Hoog Kortrijk - Doorniksesteenweg 215, 8500 Kortrijk, BE

architect

Snoeck & Partners Architectuur & Engineering nv, Engelse Wandeling 70, 8510 Kortrijk-Marke, BE