page background

Kinderdagverblijf in Merksem, BE Studiebureau Boydens

beschrijving

Dit nieuwe gebouw zal een kinderdagverblijf en de groendienst van de gemeente Merksem huisvesten. Het ronde gebouw met in het midden de speelplaats, is volledig onderkelderd voor het leidingverloop van de technieken. Onder het karteldak worden de algemene technische ruimten en de groendienst voorzien.

Het gebouw wordt op temperatuur gehouden met een warmtepomp aangesloten op een BEO-veld. In het gedeelte kinderdagverblijf wordt vloerverwarming (vloerkoeling in de zomer) toegepast. De ventilatie met adiabatische koeling is van het type D. Het gebouw wordt uitgerust met een brandmeldcentrale, inbraakbewaking en videobewaking. Het sanitair en de elektrische voedingen afgestemd op de “gebruikertjes” van het gebouw.

Kinderdagverblijf, Merksem

algemene gegevens

Totale oppervlakte:: 2.146 m²

Aanvangsdatum studie:: September 2009

Einddatum werken:: November 2012

opdrachtgever

AG Vespa
 

architect

51N4E bvba