page background

Kinderpsychiatrisch Centrum in Genk, BE Studiebureau Boydens

beschrijving

Het kinderpsychiatrisch centrum (KPC) is gelegen op de campus van het Sint-Jan ziekenhuis te Genk. Het ene gedeelte bestaat uit het permanent verblijf voor de kinderen. Daarnaast wordt ook de functie als dagcentrum vervuld.

Verwarming door middel van warmtepompen gekoppeld aan een BEO-veld. Sanitaire voorverwarming d.m.v. zonnecollectoren welke geïntegreerd zijn in het intensief groen dak. In 1 centrale technische ruimte verzonken in de gebouwschil zijn de warmtepompen, ketels, buffervaten, sanitaire warmwaterbereiding en de ontkalker ondergebracht. Ventilatie geschiedt d.m.v. een luchtgroep per vleugel. Verwarming van de lokalen: door de kwetsbaarheid en het mogelijk gedrag van bewoners worden de leefruimtes en kamers geconditioneerd d.m.v. betonkernactivering en luchtverwarming. De therapielokalen worden geklimatiseerd d.m.v. betonkernactivering en vloerconvectoren.

Elke leefgroep (bestaande uit 7 tot 9 bewonerskamers) is uitgerust met 1 gemeenschappelijke badkamer, leefruimte en kitchenette. Elke kamer wordt uitgerust met een wastafel, oproepsysteem en camerabewaking.

KPC, Genk

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: 4.067.864,00 (estimation)

Totale oppervlakte:: 2.750 m² (27 lits, dont 15 pour hospitalisation 24 heures)

Aanvangsdatum studie:: december 2008

Einddatum werken:: oktober 2013

aard der werken: nieuwbouw: studie en opvolging technische installaties

kostprijs technieken: € 2.188.411,27 excl. btw (aanbesteding)

opdrachtgever

v.z.w Kinderpsychiatrisch centrum Genk
 

architect

OSAR Architects