page background

St. Jan Baptist Debbautshoek (Psychiatrisch Verzorgingscentrum) te Zelzate Studiebureau Boydens

beschrijving

Het psychiatrisch verzorgingscentrum bestaat uit 3 verschillende blokken die aan elkaar gelinkt zijn via de kelder en/of een verbindingsgang.
Blok 1 bestaat hoofdzakelijk uit de polyvalente ruimtes (het kinélokaal, de stille ruimte, de cafetaria en de burelen) op het gelijkvloers en één- en tweepersoonsflats op de eerste en tweede verdieping.
Blok 2 heeft een gelijkvloers en een verdieping en heeft 3 afdelingen bestaande uit éénpersoonskamers. Elke afdeling heeft zijn eigen gemeenschappelijke ruimte, keuken en sanitair blok. Tussen de afdelingen zijn de verpleegposten ondergebracht.
Blok 3 bestaat enkel uit een gelijkvloers. In dit deel zijn één- en ondergebracht. Centraal in dit blok bevindt zich een grote badkamer en een sanitair blok.
Blok 1 en blok 3 hebben elk een grote afdelingskeuken waar maaltijden worden bereid en verdeeld. Per kelder is een stookplaats ondergebracht die werkt op aardgas. De basisverwarming in dit gebouw wordt gerealiseerd met radiatoren.

De ventilatie werd gerealiseerd met luchtgroepen in de kelder en extractoren op het dak. Elke flat is uitgerust met douche, lavabo, WC en kitchenette. Tevens heeft elke flat de nodige elektrische voorzieningen zoals stopcontacten, schakelaars, tv- en data-aansluitingen. De kamers hebben elk een eigen lavabo en sommige een eigen wc en douche. De elektrische uitrusting is gelijkaardig aan de flats, maar in de kamers zijn ook de nodige oproepknoppen voorzien. Het gebouw zelf is voorzien van de nodige branddetectie.

St Jan Baptist, Zelzate

algemene gegevens

Aantal eenheden : 60
Start der werken : januari 2004
Einddatum der werken : november 2006

opdrachtgever

Broeders van Liefde VZW
 

architect

Architectenbureau Lefebure Patrick BVBA