page background

St. Nikolaus-Hospital Eupen, BE Studiebureau Boydens

beschrijving

Het project is een ziekenhuis in volle expansie met afdelingen chirurgie, interne geneeskunde, geriatrie, verlengde zorg, kraamkliniek, pediatrie, intensive care, operatiekwartier, spoeddienst, dagkliniek chirurgie en oncologie, nierdialyse en medisch-technische diensten voor 200 bedden.
Sinds meerdere jaren is het ziekenhuis actief in nationale en internationale initiatieven, zoals de kwaliteitskring EUREGIO, het Netwerk Klinische Paden enz.

Het project omvat
-  een renovatie van de diensten materniteit met 2 bevallingskwartieren, de dienst D, C, en op het gelijkvloers een dienst ‘Nucleaire’ en een cafetaria met nieuwe keuken
- een nieuwbouw die in de kelder de nodige zal omvatten voor het personeel (kleedruimtes en douches, een geautomatiseerde verdeling van kledij) op het gelijkvloers een consultatiedienst, dienst oncologie en nodige voorzieningen voor de MUG. Op het eerste wordt een nieuwe geriatrische dienst gehuisvest en op het 2e een dienst ‘Sp’ (gespecialiseerde dienst voor behandeling en revalidatie).
- Het ziekenhuis zal tevens uitgebreid worden met een nieuwe MRI scanner.
- De bestaande verdeelde stookplaats wordt vervangen door een centrale energievoorziening die de ganse site van verwarming en sanitair warm water zal voorzien.

St. Nikolaus ziekenhuis Eupen

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: +/- 14.000.000,00

Totale oppervlakte:: 9.000 m²

Aanvangsdatum studie:: November 2015

Einddatum werken:: in uitvoeringsfase

aard der werken: Nieuwbouw & renovatie / Studie en opvolging technische installaties / EPB-verslaggeving

kostprijs technieken: 6.758.183,40 € excl. btw

opdrachtgever

St. Nikolaus-Hospital, Hufengasse 4-8, 4700 Eupen, BE

architect

Boeckx Architects nv, Torhoutsesteenweg 52, 8400 Oostende, BE