page background

Wintershove (Rust- en Verzorgingstehuis) te Vlamertinge Studiebureau Boydens

beschrijving

Het rusthuisproject omvatte een vervangingsbouw van het bestaande verouderde rusthuis en werd opgevat in 2 fazen teneinde het behoud van de capaciteit te bewaren gedurende de werkzaamheden. Zo werd eerst de eerste vleugel en de centrale kern gebouwd, alvorens de bestaande kamerblok af te breken om plaats te maken voor de tweede vleugel. Het gebouw werd volledig uitgerust met moderne automatische branddetectie, telefoon-, personenzoek-, signalisatie- en communicatie-installatie, bel- en parlofooninstallatie en een volledige Tv-distributiebekabeling van alle leefruimtes en kamers. De nieuwbouw biedt plaats aan 80 bewoners. Een polyvalente zaal, ergo- en kinelokalen vervolledigen het bouwprogramma.

Wintershove  te Vlamertinge

algemene gegevens

Aanvangsdatum studie : maart 1997
Einddatum der werken : mei 2001

opdrachtgever

OCMW Ieper
 

architect

Groep Planning, Architectengroep Brugge