page background

Bioscoopcomplex Kinepolis Breda - Ontworpen volgens BIM Studiebureau Boydens

beschrijving

Binnen de evenementenzone te Breda werd een nieuw bioscoopcomplex gebouwd. De bioscoop is in volle eigendom van Kinepolis en omvat 10 zalen met 1.727 stoelen en eveneens een volwaardige
B2B-ruimte. Om de impact op de omgeving te vrijwaren, werd het gebouw op palen ontworpen zodat voldoende oppervlakte aan parking gecreëerd werd.
Het gebouw werd verder ontworpen volgens het recentste energieverhaal en is goed geïsoleerd en voorzien van moderne energietechniek. Luchtbehandelingsgroepen met warmterecuperatie voorzien alle ruimtes van de nodige hygiënische ventilatie en staan ook in voor het klimaat. Deze zijn tevens voorzien van up-to-date regeltechniek die de ventilatie op de bezetting. Warmteproductie is voorzien door middel van een stookplaats uitgerust met condenserende ketels.
Energiezuinige verlichting, automatische sturing van scenario’s in de zalen in functie van de programmatie, de nodige branddetectie en aansluitingen voor alle cinema-apparatuur.
Het gebouw is verder uitgerust met een sprinklerinstallatie en omroepinstallatie om te voldoen aan de gestelde brandbeveiligingseisen.

2138

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: ± € 15.750.000,00 hors TVA

Totale oppervlakte:: 6.780 m²

Aanvangsdatum studie:: Oktober 2014

Einddatum werken:: Juli 2016

aard der werken: Nieuwbouw: Studie en opvolging technische installaties

kostprijs technieken: ± € 2.500.000,00 € excl. btw

opdrachtgever

Kinepolis Group nv, Schelde I, Moutstraat 132 - 146, 9000 Gent, BE

architect

Van Overbeek & Partners, Nieuwe Prinsenkade 4-A , 4811 VC Breda, NL