NovaCity-Zuid valt in de prijzen bij de 4de editie van be.exemplary

Voor de jury van be.exemplary – de projectoproep die bouw- en renovatieprojecten stimuleert en beloont die een voorbeeldfunctie vervullen in termen van duurzame stedelijke ontwikkeling – betekent NovaCity-Zuid een echte sociale innovatie door de symbiose van de verschillende functies, die er een gemoedelijk microdorp van zullen maken. NovaCity-Zuid in Anderlecht is innoverend op meer dan één front:
  • de verticale gemengdheid: er komen 63 koopwoningen boven op kmo-ruimten. Het kmo-park beslaat zo'n 7.600 m² en omvat moduleerbare ateliers op de begane grond met daktuintjes voor de appartementen, kantoren op mezzanines en showrooms aan de geplande nieuwe weg. De kantoren op de mezzanines zullen dienstdoen als visuele en geluidsisolatie voor de woningen, om aangenaam samenleven te bevorderen
  • duurzaamheid: alle woningen zijn passief en minstens 30 % ervan voldoet aan de nulenergienorm. De warmte-krachtkoppeling dekt 100 % van de warmwaterbehoefte van de woningen en de fotovoltaïsche panelen voorzien in 50 % van de stroom voor het hele project.
De be.exemplary-prijs is een mooie erkenning voor de toekomstige gemengde wijk in Anderlecht.