Ondernemers van morgen krijgen unieke leefcampus met VIVES City

BRUGGE – Het stadsbestuur van Brugge heeft samen met de directie van Hogeschool VIVES, de Waregemse projectontwikkelaar ION en de Brugse architect Olivier Salens, de eerste steen gelegd van wat VIVES City moet worden. Deze uitbreiding  van de hogeschoolcampus in Brugge is uniek in Vlaanderen. Het nieuwe gebouw omvat niet alleen extra klaslokalen, maar ook 138 studentenkamers. De studenten zullen dus wonen én les kunnen volgen in hetzelfde gebouw. Daarmee wordt de eerste echte ‘leefcampus’ in Vlaanderen boven de doopvont gehouden. VIVES ziet het aantal ‘ondernemers van morgen’ systematisch groeien.


De hogeschool zet op de nieuwe campus sterk in op beleving, met onder meer een studentencafé, een sporthal en padel- en tennisterreinen op wandelafstand. Een nieuw fietspad dwars door de campus zorgt voor een snelle en veilige verbinding met het station en het centrum van Brugge. Er wordt naar gestreefd om VIVES City klaar te krijgen tegen september 2022.


Het aantal kwaliteitsvolle opleidingen aan de West-Vlaamse hogeschool VIVES is de voorbije jaren toegenomen, wat zich ook vertaalt in een jaarlijks groeiend aantal studenten. Om die groei te kunnen beantwoorden, investeert de hogeschool liefst 20 miljoen euro in VIVES City, een uitbreiding van de campus tussen de Expresweg en de Xaverianenstraat in Brugge. De nieuwbouw wordt gekenmerkt door haar ronde vorm met wisselende hoogtes en een boeiende mix van verschillende functies waarmee een echt campusgevoel binnen het gebouw ontstaat.


Campusgevoel

VIVES hecht veel belang aan kwalitatieve en leefbare campussen. De leer- en werkomgeving voor studenten en personeel wint immers sterk aan belang bij het maken van een keuze voor een hogeschool. Het nieuwbouwproject moet het campusgevoel nog versterken. We willen een volwaardige campus met een hoog belevingsgehalte uitbouwen”, zegt algemeen directeur Joris Hindryckx namens VIVES. “Studenten zullen niet alleen les volgen op de campus, ze komen er ook wonen. Het is daarom zeer belangrijk dat er voldoende faciliteiten aanwezig zijn.”


Brugge zit als studentenstad al een tijdje in de lift. Het aantal nieuwe studenten groeit jaarlijks flink aan. De stad Brugge is dan ook trots op de realisatie van VIVES City. “Brugge telt vandaag meer dan 9.000 studenten en dat aantal groeit elk jaar”, zegt burgemeester Dirk De fauw van Brugge. “Onze stad telt op haar grondgebied liefst zes instellingen die hoger onderwijs aanbieden. Jongeren kiezen bewust voor Brugge omwille van de hoge kwaliteit van het onderwijs. Maar ook een fijne leeromgeving is een factor die steeds belangrijker wordt. We juichen dan ook de beslissing van VIVES toe om fors te investeren in de levenskwaliteit van de studenten op de campus.”


Bron: Ondernemers van morgen krijgen unieke leefcampus met VIVES City – Made in (made-in.be)

Meer onderwijsprojecten: onderwijs - Boydens Engineering