SHARE

ARBORIA SHOPPING

Differdange, Luxembourg, Europa

Sector Commercial & retail
Projectstatus opgeleverd
Project Differdange, Luxembourg, Europa
Start - Einde uitvoering August 2016 - November 2017
Architect Stefano Moreno of MORENO ARCHITECTURE, 18, rue de l’aciérie, Luxembourg, LU
Start - Einde studie September 2014 - April 2016
GFA 32,390 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties
Aard der werken In transformatie
Opdrachtgever PHAROS REAL ESTATE FUND S.C.A.,SICAV-FIS, BP 2508, Luxembourg, LU

Kostprijs technieken: 4.265.000,00 € excl. btw

Totale bouwkost: 14.220.000,00 € excl. btw

Energieklasse : DDD

Certificering: BREEAM (good)

 

In het hart van Differdange, tussen het stadscentrum en de Chiers-parken bevindt zich de bloeiende Arboria-wijk die deel uitmaakt van de transformatie en heropleving van het oude plateau van de Funicular. In dit kwartier komt het winkelcentrum “Opkorn”, dat naast de hypermarkt Auchan ook nog 27 winkels, 3 kiosken, 5 restaurants met terrassen en een ondergrondse parkeergarage met 2 niveaus voor 520 auto’s huisvest.

 

Voor de binnen- en buitenverlichting werd samen met Moreno Architecture & Associés, een energiebesparend verlichtingsontwerp uitgewerkt zonder de architecturale integriteit in gevaar te brengen.

 

Daarnaast hanteert Opkorn een ambitieuze milieustrategie die inspeelt op de harmonisatie van de buurt die ultiem het label ‘DGNB GOLD’, de beste score van het Duitse label, zal ontvangen.
Bovendien zal het complex conform zijn aan de Breeam-normen, een label dat het milieugedrag van een gebouw bestudeert, en de certificering ‘goed’ ontvangen.

 

Dit wordt mogelijk gemaakt door het stadsverwarmingsnet dat door houtpellets wordt geleverd, maar ook dankzij de groene daken (Oppervlakken = + 3300m²) in combinatie met fotovoltaïsche panelen, die groene stroom produceren (Optigreen systeem met 611 panelen voor een oppervlak van +/- 1000m² en een elektrische productie van +/- 185.000 Wp). 

Sustainable Features

comfort
comfort
waterbeheer
waterbeheer
groen dak
groen dak
warmte recuperatie
warmte recuperatie
isolatie
isolatie
PV panelen
PV panelen
CHP
CHP