Home / cultuur / JEUGDCENTRUM

JEUGDCENTRUM

Destelbergen, Belgium, Europa

Sector cultuur
Opdrachtgever Gemeente Destelbergen, Dendermondsesteenweg 430, 9070 Destelbergen, BE
Architect Koen Dekeyser Architectuur, Koningstraat 7, 9000 Gent, BE
Aard der werken Nieuwbouw
Scope MEPF consulting
Oppervlakte 1,200 m2
Projectstatus opgeleverd

Sustainable Features

 

Het project van het jeugdcentrum voorziet een polyvalente zaal (oppervlakte van 200m²), een turnzaal en een cafetaria voor het voetbal.

De eerste verdieping staat ter beschikking van de jeugddienst; hier bevindt zich het jeugdhuis met een dakterras en het bureau van de jeugddienst. Het gebouw dient zowel als ontmoetingsplaats voor jongeren en de socio-culturele verenigingen. De polyvalente ruimtes, de cafetaria alsook de turnzaal staan ter beschikking van het verenigingsleven.

De verwarming van het gebouw wordt aangestuurd via een condenserende ketel op gas. De warmte wordt zowel statisch via radiatoren en convectoren alsook via de toegevoerde ventilatielucht aan de lokalen afgegeven.

Duurzaamheid is voor de gemeente Destelbergen van groot belang, bijgevolg werd er, naast de doorgedreven isolatie van het gebouw, geopteerd voor een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. De warmte uit de afgevoerde onzuivere lucht wordt overgezet naar de toegevoerde verse buitenlucht. Verder wordt het regenwater opgevangen en hergebruikt om de toiletten te spoelen. De sanitaire installatie is voorzien van een waterzuinig kraanwerk.

De verlichtingsarmaturen zijn uitgerust met spaarlampen en elektronische ballasten voor een lange levensduur en ter beperking van het verbruik.