SHARE

Groenhagemolen

Leffinge, Belgium, Europa

Sector cultuur
Projectstatus opgeleverd
Project Leffinge, Belgium, Europa
Start - Einde uitvoering September 2017 - November 2018
Architect AVApartners - Architects & Planners cvba, Congreslaan 36, 9000 Gent, BE
Start - Einde studie June 2016 - September 2016
GFA 195 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties
Aard der werken Renovatie
Opdrachtgever Gemeente Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, BE
Kostprijs technieken:111.268,04 € excl. btw
Totale bouwkost:1.829.248,00 € excl. btw
K-peil / Energieklasse :
E-peil:
Certificering:

 

Projectomschrijving:

Op de bestaande site van de Groenhagemolen te Leffinge zijn de woning en het bakhuis gerestaureerd. De gerenoveerde woning staat in voor de opvang van bezoekers aan de maalderij, het bakhuis en de molen. Hiernaast wordt de woning als vergaderlocatie gebruikt.

 

Het gebouw is voorzien in verwarming door 1 condenserende ketel. Als eindelementen zijn er radiatoren met thermostatisch kraanwerk geplaatst.

 

Voor de verluchting is ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie via een kruisstroomwarmtewisselaar voorzien. Via de luchtgroep kan er topkoeling in de zomerperiodes aangewend worden om een aanvaardbaar binnenklimaat te creëren voor de bewoners. De luchtgroep is in de technische ruimte op het eerste verdiep geplaatst.

 

Om het gebouw qua duurzaamheid op een hoger niveau te tillen, wordt het regenwater hergebruikt voor de toiletten.

 

De verlichting gebeurt via ledverlichting om het elektriciteitsverbruik te beperken.

Er is een nieuwe elektrische aansluiting die instaat voor de voeding van de andere gebouwen op de site.

Verder zijn in de ruimtes alle technieken geïntegreerd zoals toegang, datanetwerk en branddetectie om aan de huidige standaarden te kunnen voldoen.

 

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
waterbeheer
waterbeheer
warmte recuperatie
warmte recuperatie
isolatie
isolatie
beglazing
beglazing