Home / hotel & resorts / PHU HAI HOTEL & RESORT

PHU HAI HOTEL & RESORT

Quang Nam , Vietnam, Zuid-Oost Azië

Sector hotel & resorts
Opdrachtgever Xuan Phu Hai JSC., Dien Ban District, Quang Nam Province
Architect MIA Design Studio, 311 Binh Quoi, Ward 28, Binh Thanh Dist., HCMC
Aard der werken Nieuwbouw
Scope Studie technische installaties / Duurzame adviezen
Oppervlakte 21,047 m2
Projectstatus opgeleverd
Start - Einde studie September 2017 - December 2018

Sustainable Features

beglazing
beglazing
groen dak
groen dak
warmte recuperatie
warmte recuperatie
waterbeheer
waterbeheer
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
passieve ventilatie
passieve ventilatie

Phu Hai Hotel & Resort ligt in de Vietnamese provincie Quang Nam. Het project omvat een 4 – 5 sterrenhotel met 180 kamers verspreid over meerdere verdiepingen, infinity pool, natuurlijk zwembad en strandclub. Daarnaast bevinden zich in het uitgestrekte waterlandschap 30 villa’s met tuin, privézwembad en groendak.

 

Het ontwerp is erop gericht om de groene ruimte en waterlandschappen zoveel mogelijk te behouden en in te zetten om natuurlijk comfort te creëren en de operationele kosten te minimaliseren. Met een oppervlakte van 12.500 m² aan waterlandschap ontstaat er door verdamping en infiltratie een zeer grote waterbehoefte per dag. Dit wordt opgevangen door behandeld grijs water van de huishoudelijke afvoerleiding te recycleren en in te zetten voor irrigatie. Daarnaast wordt ook ingezet op de optimalisatie van de zelfreinigende mogelijkheden van het waterlandschap door voldoende diepte te houden en de omgeving te omringen met planten als waterlelie, parapluplant of wateriris. Alsook de selectie van bomen die zich aan het lange, extreme droge en warme weer kunnen aanpassen en irrigatiesystemen.

 

De combinatie van de architectuur en de technische installatie zorgen voor een fris en natuurlijk comfort waar gasten ontspannen kunnen genieten van hun vakantie in het strandresort.

 

Het project maakt gebruik van cellenbeton dat zowel milieuvriendelijk, duurzaam, brandwerend, geluiddicht, thermisch isolerend als vochtbestendig is. Daarnaast maakt het ontwerp gebruik van bomen en groene zones om de filtratie van het zwembad te ondersteunen en biedt het natuurlijke zwembaddiensten – de eerste keer beschikbaar in Vietnam.