Home / industrie / NIEUWE BROUWZAAL OMER VANDER GHINSTE

NIEUWE BROUWZAAL OMER VANDER GHINSTE

Bellegem, Belgium, Europa

Sector industrie
Opdrachtgever Brewery Omer Vander Ghinste, Kwabrugstraat 5, 8510 Bellegem, BE
Architect Architecten en Ingenieurs Bureau D'Hondt bvba, Beneluxpark 5 te 8500 Kortrijk, BE
Aard der werken In transformatie
Scope Studie en opvolging technische installaties
Oppervlakte 1,200 m2
Projectstatus opgeleverd
Start - Einde studie July 2016 - August 2016
Start - Einde uitvoering August 2017 - March 2018

Sustainable Features

regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
waterbeheer
waterbeheer
warmte recuperatie
warmte recuperatie
passieve koeling
passieve koeling

Kostprijs technieken: 401.656,10 € excl. btw

 

Wegens het succes van hun bieren op de lokale en internationale markt, besliste de brouwerij om uit te breiden. Hiertoe werd een nieuwe brouwzaal ontworpen en gebouwd.

Binnen het ontwerp wordt op een intelligente manier omgesprongen met de energiestromen. Het brouwproces wordt gekenmerkt door een sterke warmteafgifte in de ruimte. Via een doordacht ventilatiesysteem wordt de warmte gerecupereerd om het gebouw gedurende de winter op temperatuur te brengen met de warmte gegenereerd door het brouwproces. Gedurende de zomer wordt passieve koeling aangewend om de gegenereerde warmte naar buiten te brengen. Gedurende de nacht wordt het gebouw op een lage temperatuur gebracht. Gezien de hoge thermische inertie binnen het gebouw, gebeurt het enige tijd vooraleer het gebouw opgewarmd is. Op die manier wordt de oververhitting beperkt.

De brouwzaal is toegankelijk voor bezoekers. Hiertoe werd een verlichtingsconcept voorgesteld dat voorafgaande uitvoering doorgerekend en gevisualiseerd werd. Op die manier kon de klant de juiste keuze in verlichting maken dat overeenstemt met de sfeer dat hij wenst te creëren binnen de brouwzaal.