SHARE

Stockagehal en sociale ruimtes voor Sabert

Nijvel, Belgium, Europa

Sector industrie
Projectstatus under construction
Project Nijvel, Belgium, Europa
Start - Einde uitvoering From May 2018
Architect Dugardyn Architectenbureau, Spinolarei 10, 8000 Bruges, BE
Start - Einde studie August 2017 - February 2018
GFA 3,500 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties / EPB-verslaggeving
Aard der werken In transformatie
Opdrachtgever Sabert Corporation Europe nv, rue de l'Industrie 4, 1400 Nijvel, BE

Kostprijs technieken: 1.218.803,72 € excl. btw

Totale bouwkost: 3.200.000,00 € excl. btw

K-peil: 20

 

Sabert, fabrikant van allerhande plastic verpakkingen voor de voedingsindustrie, had dringend meer ruimte nodig voor stockage en diende de faciliteiten voor zijn werknemers uit te breiden met sanitaire ruimtes, kleedruimtes en een eetruimte. Hiervoor werd in het hoofdvolume van het gebouw een ruime stockagehal voorzien met daarin een kleiner volume om de bijkomende functies voor de werknemers in onder te brengen. 

Voor de technieken werd gekozen voor een eenvoudige installatie met gascondensatieketel om de vraag naar sanitair warm water en ruimteverwarming voor het sociaal blok in te vullen.
Voor de stockagehal werden op gas gevoede luchtverhitters voorzien. Voor de ventilatie van het sociaal blok werd gekozen voor een systeem D ventilatie met warmteterugwinning en voor de stockagehal werd extractieventilatie voorzien.

Aangaande brandbestrijding werden extra voorzorgen getroffen onder de vorm van een RWA-installatie, geïntegreerd in de voorziene dakluiken, in combinatie met een sprinklerinstallatie die de volledige stockagehal dekt en tevens het leidingnet voor de brandhaspels voedt. Branddetectie van het type aspiratie werd voorzien in functie van de grote hoogte van de stockagehal. 

Voor de beveiliging van het gebouw werd gekozen voor een uitgebreide toepassing van toegangscontrole met badgelezers evenals inbraakbeveiliging en voorzieningen voor camerabewaking.

Voor de verlichting zijn led armaturen voorzien gezien deze een belangrijk aandeel vormt in het totaal energieverbruik voor de exploitatie van de hal. 

Finaal werd het dak van de stockagehal voorzien van een uitgebreide fotovoltaïsche installatie.
620 panelen met een piekvermogen van 280 Wp zijn voorzien met een totaal geïnstalleerd vermogen van 174 kWp per paneel.

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
natural ventilation
natural ventilation
warmte recuperatie
warmte recuperatie
isolatie
isolatie
PV panelen
PV panelen
beglazing
beglazing