SHARE

Koeltechnische en elektrische werken datacenter

Huizingen, Belgium, Europa

Sector kantoren
Projectstatus ontwerp
Project Huizingen, Belgium, Europa
Start - Einde uitvoering From May 2020
Start - Einde studie January 2020 - March 2020
GFA 1,600 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties
Aard der werken Renovatie
Opdrachtgever LCL Belgium nv, Kouterveldstraat 13, 1831 Machelen BE
Kostprijs technieken:
Totale bouwkost:
Oppervlakte:1600 m²
K-peil / Energieklasse :
E-peil:
Certificering:TIA 942 Rated 3

 

Projectomschrijving:

LCL nam recent het datacenter van Atos in Huizingen over. Daarmee opende het bedrijf haar vierde locatie. Voorheen hadden ze reeds datacenters in Aalst, Antwerpen en Diegem, waar boydens engineering ook al verschillende studies uitvoerde en het voor de uitbreiding van het datacenter in Aalst zijn Tier III certificatie kon behalen.

Om het recentst aangeworven datacenter aan de moderne standaarden te laten voldoen zal deze in een eerste fase vernieuwd worden en geïntegreerd worden in de bestaande systemen van LCL. Alle bestaande elektrische en koelinstallaties werden onderzocht en geëvalueerd in het kader van de TIA audit. Het wegwerken van de  vastgestelde tekortkomingen wordt momenteel aanbesteed. Voor 1 van de 2 white spaces zal de koelinstallatie volledig vernieuwd dienen te worden en de elektrische installatie geïntegreed in de installatie van de andere white space. De koelinstallatie van de 2e white space zal worden geupgrade. Tijdens deze oefening dient bijzonder veel aandacht besteed te worden aan de fasering der werken zodat ten allen tijde de redundantie gegarandeerd blijft.

Bij de renovatie van de hvac installatie is geopteerd om de free chilling temperatuur omhoog te brengen zodat het aandeel vrije koeling verhoogd werd en de PUE op deze manier verlaagd wordt.

Sustainable Features

passieve koeling
passieve koeling