SHARE

Crescent Mall 2

Ho Chi Minh, Vietnam, Zuid-Oost Azië

Sector kantoren
Project Ho Chi Minh, Vietnam, Zuid-Oost Azië
Architect Korn Architects, Suite 201, Floor 2, Kim Do Office Building 123 Le Loi Street, Ben Thanh Ward District 1, HCMC, VN
GFA 17,000 m2
Scope studie technische installaties / LEED certificatie / duurzame adviezen
Aard der werken In transformatie
Opdrachtgever Phu My Hung Development Corporation

Na de succesvolle ontwikkeling van Crescent Mall fase 1 werd besloten door de ontwikkelaar Phu My Hung om verder te gaan met fase 2. Deze bestaat uit 25 verdiepingen en een kelderniveau met een geschatte winkeloppervlakte van 18.000 m² en een kantooroppervlakte van 30.000 m². Crescent Mall 2 beoogt niet alleen om de kwaliteit van het leven en het gemak voor zijn gebruikers te verbeteren, maar biedt ook een evenwicht tussen urbanisatie en natuur.

 

Boydens Engineering bestudeerde de technische installatie om overontwerp en mogelijke misrekeningen te voorkomen. Daarnaast zochten we naar oplossingen om investering-, onderhouds- en operationele kosten tot een minimum te beperken. Uit de studie bleek dat de koelcapaciteit kon teruggebracht worden, wat resulteerde in een besparing van ca. 1.000.000,00 US $ aan investeringskosten en meer dan 360.000,00 US $ aan onderhoudskosten voor de komende 10 jaar. Bovendien is er minder van de uitrusting van de initiële technische installatie nodig waardoor de technische ruimte kan beperkt worden en er meer ruimte is voor andere functionele gebieden.

 

Verder boden we duurzame adviezen en simulaties met oog op het behalen van een LEED Silver-certificering.

Aan de hand hiervan werd de gebouwschil aangepast wat dan weer zal leiden tot een verlaging van de energie-vereisten van het gebouw.

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
waterbeheer
waterbeheer
natural ventilation
natural ventilation
groen dak
groen dak
warmte recuperatie
warmte recuperatie
lamellen
lamellen
isolatie
isolatie
afvalbeheer
afvalbeheer
beglazing
beglazing
ecologische materialen
ecologische materialen