SHARE

Interventiecentrum

Redange, Luxembourg, Europa

Sector kantoren
Projectstatus under construction
Project Redange, Luxembourg, Europa
Architect AB Plus Sa, 13 rue Laewert, 9640 Boulaide, LU
GFA 4,845 m2
Scope studie technische installaties
Aard der werken In transformatie
Opdrachtgever Administration communale de Rédange, LU

De nieuwe gemeentelijke werkplaats en het interventiecentrum zijn opgetrokken langs de CR 304 die Redange verbindt met Hostert.

De gemeente heeft beide functies (werkruimte en interventiecentrum) willen combineren op één plaats om de verschillende gemeenschappelijke diensten zoals een vergaderzaal, receptie, verwarming en diverse technieken gemakkelijk toegangelijk te maken.

Aangezien er verschillende diensten zullen worden ondergebracht, zal elk gebouw op maat gemaakt worden en voorzien van een aparte buitenplaats met aparte ingang voor voertuigen.

De volgende diensten zullen hier onderdak vinden:

  • Garage voor de brandweer
  • Garage voor de ziekenwagens
  • Gemeentelijke werkplaats
  • Burelen voor de administratie van de gemeentelijke werkplaats
  • Burelen voor de administratie van de brandweer

Het gebouw wordt opgetrokken met een plat dak en uitgevoerd in gestructureerd beton met een gevelbekleding van metaal en houten accenten, die zullen terug te vinden zijn in onder andere de balken.

Een houtsnipperketel voorziet in het aanleveren van warmte en daarna wordt de warmte verdeeld over verschillende circuits.

Warm water wordt ogenblikkelijk aangevoerd door middel van platenwarmtewisselaars en een lage temperatuursvloerverwarming verwarmt de gebouwen.

Ventilatie gebeurt aan de hand van luchtbehandelingskasten met dubbele flux en energieterugwinning door een hoog rendement warmtewisselaar.

De garages zijn voorzien van een afzuigsysteem voor de uitlaatgassen en compressoren zorgen er voor dat er toevoer is van perslucht voor de specifieke uitrusting en het vullen van persluchtcilinders voor de verschillende diensten.

Het gehele gebouw wordt verlicht via  LED. De helderheid in het gebouw kan eenvoudig geregeld worden door de positie van de jaloezieën aan te passen in functie van de inval van het zonlicht.

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
waterbeheer
waterbeheer
warmte recuperatie
warmte recuperatie
lamellen
lamellen
isolatie
isolatie
beglazing
beglazing
ecologische materialen
ecologische materialen
WKK
WKK
biomassa
biomassa