SHARE

POLITIECOMMISSARIAAT tARL

Liedekerke , Belgium, Europa

Sector kantoren
Projectstatus opgeleverd
Project Liedekerke , Belgium, Europa
Architect noA.Architecten, 1000 Brussel, BE
GFA 1,355 m2

 

Het nieuw politiekantoor moet vooral de symboliek als open kantoor uitstralen. Dit gebouw bevat 2 grote vides met in de midden een centrale open trapzaal.

Op dit concept hebben wij als studiebureau gretig ingespeeld met onze technieken zodat deze een geheel vormen met het gebouw.

In de kantoren is gebruik gemaakt van zelfregelende verlichting die afgestemd werden op de noden van de klant per bureel. De nodige bekabeling voor data, telefonie, stopcontacten werden allen via de verhoogde vloeren aangebracht en laten toe om in de toekomst makkelijk een nieuwe indeling in de kantoren te creëren. De ventilatie met free-cooling is geplaatst met de 2 vides als trechter om zo de verdoezelde lucht op een vlotte manier het gebouw uit te drijven. Als verwarmingselementen werden kloek uitziende radiatoren geplaatst die zo het robuuste van het gebouw nog meer uitstralen. In de cellen is er gebruik gemaakt van vloerverwarming, de nodige veiligheidsmaatregelen werden allen in de wanden verwerkt zodat vandalisme hier uitgesloten wordt. Het sanitaire spoelwater voor de toiletten is voorzien van recuperatie zodat het opgevangen regenwater voldoende verbruikt wordt.