SHARE

Stadhuis

Gent, Belgium, Europa

Sector kantoren
Projectstatus uitvoering
Project Gent, Belgium, Europa
Start - Einde uitvoering From June 2020
Architect Architectenbureau Bressers bvba, Kasteellaan 479/001, 9000 Gent (BE)
Start - Einde studie November 2008 - September 2011
GFA 678 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties
Aard der werken Renovatie
Opdrachtgever Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent, BE
Kostprijs technieken:€ 213.859,26 (aanbesteding) excl. btw
Totale bouwkost:€ 1.586.957,47 (aanbesteding) excl. btw

 

Dit project omvat een gefaseerde renovatie van het stadhuis van de stad Gent, waarbij met respect voor het behoud van de architecturale en cultuurhistorische waarde van het monument moderne technieken worden geïntegreerd.

Het vrijhouden van bouwkundige massa van de historische wanden speel een voordeel in het passief behouden van een aangename binnentemperatuur. Waar oververhitting zich kan voordoen in de verblijfszones wordt een topkoeling toegepast.

De ventilatie wordt geïntegreerd in de bestaande schouwmasieven en gemaximaliseerd volgens de vrijgehouden plaats. Luchtgroep is uitgerust met energierecuperatie.

De integratie van roosters in het interieur wordt geoptimaliseerd in samenwerking met dienst Erfgoed zodat de impact op het monument geminimaliseerd wordt.

De verlichting wordt naar modernste normen aangepast. Dwz dat alle nieuwe verlichting led verlichting is en eventueel te behouden armaturen van relighting worden voorzien.

De integratie van nieuwe elektrische borden en branddetectie wordt geëvalueerd in het masterplan die momenteel lopend is binnen dit gebouw.

Regenwaterrecuperatie wordt toegepast voor spoeling van sanitaire en een optimalisatie. Kitchenettes worden uitgerust met eegreepsmengkranen, handwasbakjes met zelfsluitende kranen.

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
warmte recuperatie
warmte recuperatie
isolatie
isolatie
beglazing
beglazing
ecologische materialen
ecologische materialen