Home / sport / Voetbalstadion SV Zulte-Waregem Blok D & CD

Voetbalstadion SV Zulte-Waregem Blok D & CD

Waregem, Belgium, Europa

Sector sport
Opdrachtgever SV Zulte-Waregem
Architect Goedefroo+Goedefroo Architecten bvba, Ooigemstraat 2a, 8710 Wielsbeke, BE
Aard der werken Renovatie
Scope Studie en opvolging technische installaties
Oppervlakte 5,165 m2
Projectstatus opgeleverd

Sustainable Features

beglazing
beglazing
waterbeheer
waterbeheer
zonne-energie
zonne-energie
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie

Het totaalconcept bestaat uit 4 fases. In de eerste fase werd tribune D en CD geplaatst; deze omvat onder de tribune de nodige drank- en eetgelegenheden verdeeld over twee verdiepingen. Aan de voorzijde van het gebouw werden commerciële ruimtes voorzien. De commerciële ruimtes werden nog niet ingericht daar deze als casco aangeboden worden. Op het gelijkvloers van de tribune werden alle technische lokalen voorzien zodat deze naar onderhoud makkelijk toegankelijk zijn.

 

De tribune die een 3000-tal zitjes bevat en hetzelfde aantal m² voldoet aan de strengste eisen naar verlichting, geluid en evacuatie. De verwarming geschiedt via radiatoren in de sanitaire ruimtes, drank- en eetgelegenheden en via stralingspanelen in de supportersgangen. De verlichting werd gerealiseerd met LED. De fanshop en onthaal werden uitgerust met de nodige ventilatie en koeling. De sanitairen werden voorzien met de nodige extractie.

 

De korte timing en strakke planning zorgden ervoor dat de eerste fase voor iedereen een uitdaging was, de vooropgestelde openingsdatum werd behaald met het gewenste resultaat.