SHARE

Voetbalstadion SV Zulte-Waregem Blok D & CD

Waregem, Belgium, Europa

Sector sport
Projectstatus opgeleverd
Project Waregem, Belgium, Europa
Architect Goedefroo+Goedefroo Architecten bvba, Ooigemstraat 2a, 8710 Wielsbeke, BE
GFA 5,165 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties
Aard der werken Renovatie
Opdrachtgever SV Zulte-Waregem

Het totaalconcept bestaat uit 4 fases. In de eerste fase werd tribune D en CD geplaatst; deze omvat onder de tribune de nodige drank- en eetgelegenheden verdeeld over twee verdiepingen. Aan de voorzijde van het gebouw werden commerciële ruimtes voorzien. De commerciële ruimtes werden nog niet ingericht daar deze als casco aangeboden worden. Op het gelijkvloers van de tribune werden alle technische lokalen voorzien zodat deze naar onderhoud makkelijk toegankelijk zijn.

 

De tribune die een 3000-tal zitjes bevat en hetzelfde aantal m² voldoet aan de strengste eisen naar verlichting, geluid en evacuatie. De verwarming geschiedt via radiatoren in de sanitaire ruimtes, drank- en eetgelegenheden en via stralingspanelen in de supportersgangen. De verlichting werd gerealiseerd met LED. De fanshop en onthaal werden uitgerust met de nodige ventilatie en koeling. De sanitairen werden voorzien met de nodige extractie.

 

De korte timing en strakke planning zorgden ervoor dat de eerste fase voor iedereen een uitdaging was, de vooropgestelde openingsdatum werd behaald met het gewenste resultaat.

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
waterbeheer
waterbeheer
isolatie
isolatie
zonne-energie
zonne-energie
PV panelen
PV panelen
beglazing
beglazing