SHARE

‘PLACE DES ALLIÉS’ PUBLIEKE ONDERGRONDSE PARKING EN PLEIN

Differdange, Luxembourg, Europa

Sector urban development
Projectstatus opgeleverd
Project Differdange, Luxembourg, Europa
Start - Einde uitvoering April 2013 - July 2015
Architect Dewey Muller, 4, Flandrische Straße, 50674 Köln, DE
Start - Einde studie May 2011 - October 2012
GFA 5,300 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties
Aard der werken In transformatie
Opdrachtgever Administration Communale de Differdange, 40, avenue Charlotte, Differdange, LU

Kostprijs technieken: 725.000 € excl. btw

Totale bouwkost: 6.512.090,33 € excl. btw

Oppervlakte:

  • 5.300 m² (Parking, 2 ondergrondse verdiepingen)
  • 3.300 m² (Plein)

 

Herinrichting van de ‘Place des Alliés’ in Differdange tot een ideale ontmoetingsplaats voor de lokale bewoners, om een markt te bezoeken of om te feesten. Onder het plein werd een grote openbare ondergrondse parking met 180 staanplaatsen ingericht teneinde het plein zelf autoloos te maken.

 

De grootste uitdaging voor dit project was de ventilatie van de parking op een zo optimale en esthetische manier integreren op het plein.

 

Het sterke punt van dit project is het gebruik van LED verlichting over de hele oppervlakte van de parking.

Sustainable Features

WKK
WKK
warmte recuperatie
warmte recuperatie
waterbeheer
waterbeheer
passieve ventilatie
passieve ventilatie