SHARE

‘The View’ in stadswijk ‘Tweewaters’

Leuven, Belgium, Europa

Sector urban development
Projectstatus uitvoering
Project Leuven, Belgium, Europa
Start - Einde uitvoering October 2020 - May 2022
Architect TAB Architects, Blekersdijk 33, 9000 Gent, BE
Start - Einde studie June 2017 - March 2019
GFA 22 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties
Aard der werken Nieuwbouw
Opdrachtgever DCA nv, Lilsedijk 50, 2340 Beerse, BE
Kostprijs technieken:8.367.256,93 € excl. btw
Totale bouwkost:31.688.520,00 € excl. btw
K-peil:21 tot 29
E-peil:32 tot 44 (45)
Certificering:

 

Projectomschrijving:

Op de brandweersite van Tweewaters te Leuven worden 160 appartementen en 8 retail ruimtes gebouwd.

Het gebouw bestaat uit 2 hoogbouwtorens en 1 middelhoogbouw. Deze zijn met elkaar verbonden via een ondergrondse parking van 2 verdiepen.

De hoogbouwtorens zijn uitgerust met een centrale luchtgroep voor de ventilatie. In de middelhoogbouw zijn er luchtgroepen per appartement geplaatst. Deze keuze werd mede gestuurd door de grootte van de appartementen en de optimalisatie van de verkoopbare oppervlakte.

 

In het hele gebouw is een warmtenet voorzien dat in een latere fase aangesloten zal worden op een publiek extern warmtenet.

 

Aan de hand van een dynamische simulatie werd voor het comfort een evenwicht bepaald tussen de isolatie, de lichtdoorlaatbaarheid van het glas en de screens.

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
groen dak
groen dak
warmte recuperatie
warmte recuperatie
lamellen
lamellen
isolatie
isolatie
afvalbeheer
afvalbeheer
zonne-energie
zonne-energie
PV panelen
PV panelen
passieve koeling
passieve koeling
beglazing
beglazing