SHARE

PASSIEF KINDERDAGVERBLIJF ‘LYRA’

Schaarbeek, Belgium, Europa

Sector verzorging
Projectstatus competitie
Project Schaarbeek, Belgium, Europa
Start - Einde uitvoering January 2015 - August 2017
Architect LOW architecten, Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, BE
Start - Einde studie March 2003 - May 2014
GFA 640 m2
Scope Studie en opvolging technische installaties
Aard der werken In transformatie
Opdrachtgever Gemeente Schaarbeek, Colignonplein, 1030 Schaarbeek, BE

Kostprijs technieken: 326.020,00 € excl. btw

Totale bouwkost: 1.395.330,00 € excl. btw

Certificering: Passief

 

In Schaarbeek werd een nieuw kinderdagverblijf opgericht om te kunnen beantwoorden aan de behoeften van de gemeente inzake ruimtelijke ordening en inzake de ontwikkeling van de onthaalinfrastructuren.

 

Voor de energetische doelstelling werd alles in het werk gezet om het passieflabel te behalen.

De gebouwschil werd onder andere voorzien van een doorgedreven isolatie met ecologische materialen en voor de ramen is gekozen voor driedubbele beglazing.

Het regenwater dat op het dak terecht komt, wordt bijgehouden in een regenwaterreservoir en hergebruikt voor de besproeiing van het groendak.

 

Zonnepanelen en een hoog performante gascondensatieketel dragen bij tot een duurzaam comfort van het kinderdagverblijf. Balansventilatie met warmtewisselaar (systeem D) zorgt voor de warmterecuperatie uit de hygiënische lucht in het gebouw.

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
groen dak
groen dak
warmte recuperatie
warmte recuperatie
lamellen
lamellen
isolatie
isolatie
afvalbeheer
afvalbeheer
zonne-energie
zonne-energie
ecologische materialen
ecologische materialen