SHARE

Psychiatrisch Centrum Sint-Norbertushuis, Cepos nieuwbouw

Duffel, Belgium, Europa

Sector verzorging
Projectstatus opgeleverd
Project Duffel, Belgium, Europa
Architect Atelier M Architects + Planners bv.cvba, Gustave Latinislaan 11, 1030 Schaarbeek, BE
GFA 1,200 m2
Scope studie en opvolging technische installaties / EPB-verslaggeving
Aard der werken In transformatie
Opdrachtgever Emmaüs vzw

Cepos is een Centrum voor Epilepsie en Psycho-organische stoornissen te Duffel en biedt hulpverlening voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, epilepsie of slaapstoornissen.

 

Cepos behoort tot de Emmaüs vzw en is verbonden met het psychiatrisch ziekenhuis Sint Norbertushuis.

Tegen het gerenoveerde gedeelte van het psychiatrisch centrum werd een nieuw gedeelte gebouwd. In het gebouw zijn verschillende gespreksruimtes alsook enkele kantoor- en vergaderruimtes en een auditorium aanwezig.

 

De gevels van de nieuwbouw zijn geconstrueerd op basis van gordijngevels.
Het klimaat van het gebouw wordt beheerst door betonkernactivering in combinatie met convectoren en vraaggestuurde ventilatie.

Sustainable Features

comfort
comfort
regenwater recuperatie
regenwater recuperatie
waterbeheer
waterbeheer
warmte recuperatie
warmte recuperatie
lamellen
lamellen
isolatie
isolatie
afvalbeheer
afvalbeheer
zonne-energie
zonne-energie
PV panelen
PV panelen
geothermie
geothermie
passieve koeling
passieve koeling
beglazing
beglazing