Starters bezoeken werf Agristo in Wielsbeke

Ik val maar direct met de deur in huis.

Hoe hebben jullie de opstart bij boydens engineering ervaren?

Pieter: Ondanks de ongewone omstandigheden met corona en de thuiswerkmaatregelen voelde ik me ontzettend snel deel van het team. De werksfeer is aangenaam en iedereen staat steeds klaar om elkaar te helpen.
Alexander: Ik kan dit beamen. Als nieuwkomer heb je tijd nodig om je “draai” te vinden binnen het bedrijf. Maar binnen boydens engineering zijn er heel wat initiatieven die hier aandacht voor hebben: communicatietraining, werfbezoeken, online escape game, …

Hoe zien jullie dagen eruit?

Alexander: Ik startte als schoolverlater bij boydens engineering in de functie van ontwerper om in de rol van projectleider te groeien. Deze combinatie en variatie vind ik ontzettend leuk. Geen enkele dag is hetzelfde. De ene dag werk ik vanachter de computer aan berekeningen  of een ontwerp. De andere dag ga ik van het ene overleg in het andere, van architect, naar collega, … De werfbezoeken zijn ook enorm fijn. Het is een mooie kans om nieuwe inzichten op te doen door een werf te zien evolueren doorheen de  verschillende stadia.Wat neem je mee van de voorbije maanden?

Pieter: Vooral de brede visie vind ik interessant. Als projectleider ga je voor een geïntegreerde aanpak en ben je op de hoogte van de volledige technische installatie: elektriciteit, verwarming, sanitair, … en werk je hiervoor nauw samen met de architect en bouwheer.
Alexander: Ik ben nieuwsgierig van aard. Met mijn studies architectuur heb ik reeds een ruime kennis, het is leuk dat ik nu de mogelijkheid krijg om deze verder uit te diepen op vlak van technieken.


Wat vind je leuk aan de job?

Pieter/Alexander: Uitdagend!

Alexander: Elke dag krijg je met nieuwe uitdagingen te maken! Probleemoplossend denken is ontzettend belangrijk! Mensen komen naar je toe om geholpen te worden. Dan ben ik trots dat ik als pas afgestudeerde het verschil kan maken met mijn advies/bijdrage.

Pieter: Ik zou geen andere job meer willen, dit is de ideale combinatie tussen interactie en samenwerken en mijn passie voor techniek. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik graag een “bet(er)weter” ben.

Hoe bedoel je?
Pieter: Ik vind het fantastisch om veel informatie op te nemen en die daarna te kunnen doorgeven aan anderen.


Hebben jullie nog tips voor studenten/starters?

Pieter: ik heb al veel geleerd door samen te werken met diverse personen: project managers, ontwerpers, architecten,… . Iedereen heeft zijn eigen stijl en aanpak. Zo kan je van iedereen wat bijleren en je eigen methodiek ontwikkelen.

Alexander: Bij boydens engineering krijg je  van bij de start veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, zo haal je veel voldoening uit je werk. Anderzijds weet ik dat er steeds iemand klaar staat om op terug te vallen als dat nodig zou zijn. Durf de kansen die je geboden worden aan te nemen, zo leer je het meest en het snelst!