SHARE

Renovation low rise and library tower Campus deSingel

Antwerpen, Belgium, Europe

Sector Education
Project status completed
Location Antwerpen, Belgium, Europe
Execution June 2019 - December 2019
Architect Steenmeijer Architecten, Kleine Pieter Potstraat 21, 2000 Antwerpen, BE
Study March 2020 - November 2018
GFA 3,000 m2
Scope Study and following up MEP
Intervention Renovation
Client Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen, BE
Total technical installations cost:€ 360.461,98 excl. VAT(library tower)
Total construction cost:€ 2.892.561,92 excl. VAT
K Level / Energy class :
 E Level:
Certification:

 

Project description:

‘deSingel’ campus dates back to the 1980’s and has been refurbished several times over the last couple of years. These were necessary to keep this iconic building accessible, exploitable and compliant with current legislation.

The recent project was divided into two phases. First, the focus was on the renovation of a few floors of the library tower (04, 05 and 06) and then on the low-rise of the campus itself.

During the first phase, the HVAC, sanitary and electrical installation on the 4th floor in the office area was renewed. For the remaining floors, only the electrical installation in the library and archives/technical rooms was renewed.

Sustainable Features

louvers
louvers
glazing
glazing
ecological materials
ecological materials