SHARE

MARIASTEEN

Hooglede, Belgium, Europe

Sector Industry
Project status completed
Location Hooglede, Belgium, Europe
Execution April 2010 - December 2010
Architect VT & Partners cvba
Study March 2010 - April 2010
GFA 21,140 m2
Scope MEPF consulting & sustainable consulting
Intervention New construction
Client Mariasteen VZW

 

The new workplace contains a hall for assembling of little components with their own full-automatic stockroom, and beside also a hall for processing metal / welding / sawing with three big gantries and a big full-automatic rack for stockage of big material. In the new attached office there is room for administration, meeting rooms and refectory with semi-industrial kitchen.
In the workshops for sedentary work is chosen for heating with gas-fired air heaters with destratification, while in the hall metal / welding / sawing the workshops are heated with gas tube heaters.
Over the entire surface a compressed airline network is placed with high density. The lighting of the hall with rooflights happens with high density TL-lights with daylight circuit of the half of the lighting. The motive power is divided with flexible trunking above the workshops.

Sustainable Features

comfort
comfort
reuse rainwater
reuse rainwater
heat recovery
heat recovery
louvers
louvers
insulation
insulation
waste management
waste management
PV panels
PV panels
passive cooling
passive cooling
glazing
glazing