SHARE

KINEPOLIS

Bruges, Belgium, Europe

Sector Leisure
Project status completed
Location Bruges, Belgium, Europe
Execution From June 2006
Architect ESTE architects bvba, F. Lecharlierlaan 150, 1090 Brussels, BE
Study February 2003 - October 2005
GFA 7,500 m2
Scope MEPF consulting
Intervention New construction
Client Kinepolis Group nv, Schelde I, Moutstraat 132 - 146, 9000 Gent, BE

There was a great need for a cinema complex in Bruges, clearly noticeable with the high number of visitors they receive yearly.

This is the first Kinepolis complex that is equipped with seat detection, in order to monitor availability in the theatre more effectively. High level of comfort according to the Kinepolis standards of seating comfort, theater rooms that are ventilated at a comfortable temperature, with stylish interiors and lighting.

Sustainable Features

comfort
comfort
reuse rainwater
reuse rainwater
water management
water management
heat recovery
heat recovery
insulation
insulation
waste management
waste management
passive cooling
passive cooling
glazing
glazing
ecological materials
ecological materials