SHARE

‘Royal Louise’ apartment complex

Elsene, Belgium, Europe

Sector Residential
Project status completed
Location Elsene, Belgium, Europe
Execution April 2017 - January 2021
Architect Axent Architects bv, Paul Lautersstraat 1, 1000 Brussel, BE
Study October 2015 - December 2016
GFA 8,424 m2
Scope Study and following up MEP / EPBD reporting
Intervention Construction
Client Allfin nv, Koloniënstraat 56, 1000 Brussels, BE
Total technical installations cost:€ 2.665.999,52 excl. vat
Total construction cost:€ 10.000.000,00 excl. vat
Certification:Net energy requirement for heating < 15 kWh/m²

 

Project description:

This residential complex ‘Royal Louise’ is situated close to the Place Stefania, close to some of the best restaurants and shops in Brussels. The exclusive apartments with terrace overlook the central garden.

 

The complex consists of a two-storey underground car park, a ground floor with a space for a liberal profession and apartments and 6 upper floors with luxury apartments and penthouses.

 

Heating and sanitary hot water production are provided by individual condensing gas wall boilers.

Each apartment is individually ventilated with a demand-controlled ventilation system (C+).

The underground car park at the service of the residents is mechanically ventilated and is equipped with a smoke and heat extraction system.

Sustainable Features

glazing
glazing
green roof
green roof
reuse rainwater
reuse rainwater