SHARE

PARKING PLACE DES ALLIÉS

Differdange, Luxembourg, Europe

Sector Urban planning
Project status completed
Location Differdange, Luxembourg, Europe
Execution April 2013 - July 2015
Architect Dewey Muller, 4, Flandrische Straße, 50674 Köln, DE
Study May 2011 - October 2012
GFA 5,300 m2
Scope Study and following up MEP
Intervention Construction
Client Administration Communale de Differdange, 40, avenue Charlotte, Differdange, LU

Total technical installations cost: € 725.000,00 excl. VAT

Total construction cost: € 6.512.100,00 excl. VAT

 

“Place des Alliés” was transformed into an ideal meeting place for locals; a nice place to meet, chat, visit a market or throw a party, complete with a large underground public car park for 180 parking spaces, keeping the upper level of the square free from cars.

 

The project includes the following technical installations:

  • an integral sprinkler system
  • a network of fire hydrants
  • Mechanical ventilation with an air extraction unit perfectly integrated with the concept of the square
  • LED lighting for the interior car park
  • outdoor lighting of the square on light masts
  • a hydrocarbon separator for wastewater
  • two energy terminals on the square

Sustainable Features

comfort
comfort
water management
water management
natural ventilation
natural ventilation
heat recovery
heat recovery
CHP
CHP