page background

Herinrichten congresscentrum naar hotelkamers Martin’s Brugge, BE Studiebureau Boydens

beschrijving

Martin’s Hotels, de hotelgroep met het ijsvogellogo, staat synoniem voor 10 hotels en
3 restaurantes en voor de Martin’Spa, een van de mooiste wellness centra van Europa.
De sleutel tot het merkimago van Martin’s Hotel is respect voor ons erfgoed. Elk hotel, villa en restaurant van de groep is gebouw op een site met een historische achtergrond. Met wortels diep in het verleden, heeft elk van de vestigingen een eigen karakter en verhaal te vertellen. Ze combineren rust, unieke sfeer en moderne faciliteiten.
Dankzij de enorme creativiteit van Huguette Martin staat elk van de vestigingen garant een eigen sfeer waar sereniteit en een goed gevoel centraal staan. Geïnspireerd, verfijnd, met oog voor detail, … dit zijn slechts enkele woorden die haar werk kenmerken en dankzij haar inbreng terug in deze geslaagde realisatie kunnen waarnemen.

Martin’s Brugge is het enige drie sterren hotel op een boogscheut van de Grote Markt in het historisch stadscentrum van Brugge. Het is de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Gezien de grote vraag naar hotelkamers is Martin’s Brugge overgegaan tot het herinrichten van vergaderzalen, kantoren en andere ruimten tot 22 nieuwe hotelkamers. Het multidisciplinair studiebureau Jonckheere ir-architecten stond in voor het ontwerp en gezien de complexiteit van het project werd er beroep gedaan op de vakkennis van Boydens Engineering voor het ontwerp en opvolging van de technische uitrusting. Het resultaat wordt gewaardeerd door gasten met een zeer goede score 8,3 op booking.com.

De nieuwe inrichting is voorzien van een ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie die alle nieuwe kamers voorziet van de nodige verse lucht.
De verwarming van de kamers geschiedt via radiatoren voorzien van thermostaatkranen en geïntegreerde ventilo-convectoren laten de gast toe koeling aan te wenden indien gewenst.
De bestaande stookinstallatie op gas die het hotelcomplex voorziet van warm water werd behouden, enkel de capaciteit van sanitair warm water productie werd deels gerenoveerd en daarmee uitgebreid.

Nieuwe sanitaire installaties bezorgen de gast op kamerniveau het nodige comfort en een recuperatiesysteem voorziet toiletten van regenwater i.f.v. het reduceren van kostbaar stadswater.

De volledige elektrische uitrusting werd voor de verbouwen zone vernieuwd. Een uitgebreid data-&telefonienetwerk en multimediavoorzieningen zijn voorzien.
Het gebouw is verder uitgerust met algemene branddetectie, noodverlichting, eerste interventiemiddelen (handblussers – haspels) zodoende het aan de laatste veiligheidsvoorschriften voldoet.
Aangename algemene verlichting binnen het architecturale interieur ontwerp en volgens hedendaagse normen werden geïntegreerd vanaf het begin in het ontwerp. Dit zorgt ervoor dat indirecte sfeer als accentverlichting harmonieus maar goed de ruimten voorzien van licht.

160-431

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: +/- € 900.000,00 horsTVA

Totale oppervlakte:: 1.200 m²

Aanvangsdatum studie:: Mei 2016

Einddatum werken:: Juli 2017

aard der werken: Renovatie: studie en opvolging technische installaties

kostprijs technieken: € 510.662,00 excl. btw

opdrachtgever

Martin’s Brugge nv, Avenue Herbert Hoover 20, 1332 Genval, BE

architect

Jonckheere ir-architecten bvba, Koningin Astridlaan 134/3, 8200 Brugge, BE