page background

Public Library “De Letterschuur” in Zonnebeke, BE Studiebureau Boydens

description

The renovated barn of the chateau grounds accomodates the new public library with a built additional new structure hall. Harmony in the structure is created by combining the old with the new.  The youth and childrens books are located in the new structure, offering plenty of space for any other activities required within the library environment.  Adult books and the audio department are located in the renovated portion of the barn.  The renovated barn is heated with radiators whereby the heat is provided by a condensing gas boiler.
In the children book section of the library, underfloor heating utilized.  The additional wall mounted light fixtures combined with ceiling fixtures shed a warm atmosphere in  the renovated area.
In the library there are about 20 different workstation areas a staff member may connect their own laptop to the internet.
The library is equipped with the necessary fire and burglary.
The new structure is equipped with washrooms and a kitchenette.

De Letterschuur

general data

total cost price: +/- 990.000,00

total area: 875 m²

Study start date:: December 2004

completion date: April 2008

cost techniques: Construction and renovation: study and following up MEP

client

Community of Zonnebeke, Langemarkstraat 8, 8980 Zonnebeke, BE

 

architect

Supply Architects, Bevrijdingslaan 10 bus 1, 8000 Bruges, BE