Home / kantoren / Datacenter kantoor ‘Christelijke Mutualiteit’

Datacenter kantoor ‘Christelijke Mutualiteit’

Brussel, Belgium, Europa

Sector kantoren
Opdrachtgever Landsbond Christelijke Mutualiteit, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel, BE
Aard der werken Renovatie
Scope Studie en opvolging technische installaties
Oppervlakte 300 m2
Projectstatus opgeleverd
Start - Einde studie September 2016 - October 2017
Start - Einde uitvoering February 2018 - March 2018

Sustainable Features

passieve koeling
passieve koeling
Kostprijs technieken:€ 340.464,00 excl. btw
Certificering:Tier 3 certificatie

 

Projectomschrijving:

Het hoofddatacenter van de zorgverzekeraar ‘Christelijke Mutualiteit’ was dringend aan vernieuwing toe.  De bestaande koelproductie was aan het einde van zijn levensduur en verbruikte te veel elektriciteit. Daarom werd een nieuwe, performantere koelproductie- en emissiesysteem geïnstalleerd in een tier 3-configuratie (zorgt ervoor dat vervanging en onderhoud van apparatuur kan plaatsvinden zonder downtime).

 

De gedeeltelijke gelijktijdige reorganisatie van actieve apparatuur en de aanwezigheid van enkele zones met hoge dichtheid vormden een uitdaging om de luchtstromen van de crahs (Computer Room Air Handler) te optimaliseren. Daarnaast werd speciale aandacht besteed aan de akoestiek vanwege de aanwezigheid van een aangrenzend ziekenhuis.

 

Vanwege ruimtegebrek in dit zeer stedelijke gebied werd een gefaseerde vervanging ingevoerd, zodat de redundantie tijdens de bouwwerkzaamheden behouden bleef.

 

Niet alleen werden de koelers performanter, maar de klant koos er ook voor om ‘free chilling’ te implementeren. De nieuwe N+1-configuratie (een extra component wordt toegevoegd ter ondersteuning van een enkele storing of vereist onderhoud aan een component) resulteerde in een daling van 25% van het elektriciteitsverbruik voor koeling.