page background

Bouw passief kinderdagverblijf ‘Lyra’ Schaarbeek, BE Studiebureau Boydens

beschrijving

In Schaarbeek werd een nieuw kinderdagverblijf opgericht om te kunnen beantwoorden aan de behoeften van de gemeente inzake ruimtelijke ordening en inzake de ontwikkeling van de onthaalinfrastructuren.

Voor de energetische doelstelling werd alles in het werk gezet om het passieflabel te behalen.
De gebouwschil werd onder andere voorzien van een doorgedreven isolatie met ecologische materialen en voor de ramen is gekozen voor driedubbele beglazing.
Het regenwater dat op het dak terecht komt, wordt bijgehouden in een regenwaterreservoir en hergebruikt voor de besproeiing van het groendak.

Zonnepanelen en een hoog performante gascondensatieketel bij tot een duurzaam comfort van het kinderdagverblijf. Balansventilatie met warmtewisselaar (systeem D) zorgt voor de warmterecuperatie uit de hygiënische lucht in het gebouw.

Passive childrens daycare center 'Lyra' Schaarbeek, BE

algemene gegevens

Totale kostprijs (technische uitrusting): excl. BTW €: € 1.395.330,00 hors TVA

Totale oppervlakte:: 640 m²

Aanvangsdatum studie:: Maart 2013

Einddatum werken:: Augustus 2017

aard der werken: Nieuwbouw: studie en opvolging technische installaties

kostprijs technieken: € 326.020,00 excl. BTW

duurzaam

K-peil / Energieklasse: -
E-peil: -
Certificering: Passief

opdrachtgever

Gemeente Schaarbeek, Colignonplein, 1030 Schaarbeek, BE

architect

LOW architecten, Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, BE