page background

PIDO (Provinciaal instituut voor Diep Oligrofenen) te Brugge Studiebureau Boydens

beschrijving

HVAC , Elektriciteit , telefonie , signalisatie, sanitaire installaties  :
Verwarming door middel van twee gasgestookte ketels, waarvan één condenserende ketel. Technische ruimte op het dakniveau waarin voorzien de nodige collectoren ,de sanitaire warmwater-bereiding, de ontkalker, de ventilatiegroep, het elektrisch hoofdbord, de gasdetectie-centrale, enz.....
Verwarming van de lokalen :
Gezien de kwetsbaarheid en het gedrag van de bewoners werden de woonkamers, slaapkamers, en leefruimten uitgerust met een vloerverwarmingssysteem, en enkel de personeelsruimten met plaatstaal radiatoren. Alle kamers, douchen en leefruimten zijn voorzien van een gemeenschappelijke verluchtingsgroep  met verselucht-name, verwarmingsbatterij en energierecuperatie.
Elke slaapkamer is uitgerust een sanitaire ruimte waarin een toilet, een wastafel met koud en warm water en een douchezone is voorzien. Via magneetventielen kan de watertoevoer naar elke kamer afgesloten worden van op afstand ( Verpleegpost ) via een synoptisch paneel. Regenwaterrecuperatie werd voorzien voor de toiletspoelingen. Alle verlichtingstoestellen zijn een geïntegreerd ontwerp van het type plafond-inbouw en afgeschermd met een veiligheidsglasplaat. Centrale bediening (aansteking) vanuit de verpleegpost. Alle lokalen werden  uitgerust met een rookdetectie, verbonden met de brandcentrale.

PIDO te Brugge

algemene gegevens

Aanvangsdatum studie : augustus 1999
Einddatum der werken : oktober 2001

opdrachtgever

Provincie West-Vlaanderen
 

architect

Gino Debruyne, architectenbureau